14. huhtikuuta 2013

Forest Floor

Laitoin Alana Dakosin Botanical Knits -neulekirjan tilaukseen heti sen ilmestyttyä helmikuussa. Kirjassa on puista ja niiden lehvästöistä inspiraation saaneita neuleohjeita, joista moni viehättää minua. Kirjaversio saapuu Yhdysvalloista vasta toukokuussa, mutta tilauksen tehtyä sai onneksi samantien ladata digitaalisen version koneelle. Tämä pipo on siis valmistunut jo helmikuussa.Malli: Forest Floor
Lanka: Schachenmayr SMC Alpaka, sävy marmor, menekki hieman toista kerää
Puikot: 3 & 4 mm

Mallissa on mielenkiintoinen pintakuviointi, joka ei nyt valitettavasti erotu aivan kunnolla johtuen hieman liian ohuesta lankavalinnasta ja lisäksi tuhnuisista kuvista. Alanan Forest Floorissa on käytetty ihanan pehmoiselta näyttävää alpakka-merinolankaa.


Pipossa olisi voinut olla hiukan enemmän syvyyttä ja lörpöttävän resorin jouduin ottamaan uudestaan pienemmillä puikoilla, kun myssy oli valmis. Purin siis resorin aloitusreunasta päin, jolloin uudelleen neulottuna oikeat silmukat eivät kohdistuneet pipo-osan kuvioinnin kanssa aivan samalla tavalla kuin alkuperäisessä mallissa. Oikeaan neuletiheyteen pääsin ohjeen puikkosuositusta puolta numeroa pienemmillä puikoilla. Mutta kaikesta säätämisestä huolimatta tästä tuli oikein mainio piponen.

Ei kommentteja: