3. tammikuuta 2013

Siskon liivi

Joululoma Etelä-Suomessa kului mm. neulomalla siskon lahjaa. Siskolla oli aika selvät ohjeistukset liivin mallista: takaa lyhyt, edestä pidempi, avarat kädentiet, painijanselkä, nappi sivulle ja kevyttä pintakuviointia. Tekovaiheessa liiviä soviteltiin useasti, onneksi vain muutaman kerran piti peruuttaa ja ottaa uusiksi. Reunat huolittelin virkkaamalla kiinteitä silmukoita.
Malli: isosiskon ideoima, pikkusiskon toteuttama
Lanka: DROPS Nepal, sävy kameli, menekki 205 g
Puikot: 6 mm
Virkkuukoukku: 6 mm

Liivin pintaneule on tietääkseni sukkien vahvistetuissa kantapäissäkin käytettyä ruudukkoa.


Pintaneuletta neulotaan seuraavasti:
1. krs: *neulo 1 s oikein, nosta 1 s kiertäen oikein*
2. krs: kaikki silmukat nurin
3. krs: *nosta 1 s kiertäen oikein, neulo 1 s oikein*
4. krs: kaikki silmukat nurin
Toistetaan kerroksia 1-4.


Lopputulokseen oltiin molemmat tyytyväisiä. Siskon täytyy vielä käydä nappikaupassa, kuvissa napin tilalla on äidinäitini vanha hopeinen rintaneula.

Kuvaukset tehtiin Vaskion peltomaisemissa tapaninpäivän hyisessä pakkassäässä. Kissaa ei raaskittu raahata ulos kuvausrekvisiitaksi.


9 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Aika tiukat ohjeet :D Erinomaisesti kyllä suoriuduit, täysi kymppi tuo liivi! Tuottoisaa alkanutta neulevuotta :)

Ingi kirjoitti...

Kauniisti istuva! Sellainen neulos on varmaan hyvin napakka eikä lähde venymään.

iikku kirjoitti...

Kaunis liivi ja sopii saajalleen erinomaisesti! Hyvää uutta vuotta!

Susu kirjoitti...

KAunis on. HIenosti selvisit tiukasta ohjiestuksesta...

Jaana kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

-P- kirjoitti...

mahtavan näköinen! Ehdottomasti käyttövaate! Ei mene tuollaisien tekemisessä aika ja vaiva hukkaan!

Minky kirjoitti...

Upea liivi. blogisi on täynnä toinen toistaan kauniimpia ja vaativampia tekeleitä. Arvostan :) Hyvää kevättä!

Anonyymi kirjoitti...

Huh. Mistähän aloittaisin..:D
No, alotit blogin toivomuksella, et joku sais tästä irti inspiraatiota tai jotain niinku ite oot saanu muiden blogeista. No, oot onnistunu loistavasti, tää on ihan huikee! :)

Ekaks, täällä blogissa on jotenki semmonen rauhallinen tunnelma. Että mihinkäs tässä kiire valmiissa maailmassa, tehdään nyt rauhassa ja huolellisesti mitä alotetaan! Ja kuvat on aivan ihania, hyviä, ihana tausta ja semmosia, ihania.

Sitte, noi työt! Oot ihan älyttömän taitava. Varsinki rakastuin tuohon miehenpaitaan, jonka teit itelles, Garnstudion ohjeella. Se meni ainakin suoraan pakko tehdä -listalle. Ja lisäks, ku vihdoin maltoin sulkea koneen joku yö ku olin koko blogin läpi lukenu, mielessä oli heti tuhat ideaa, mitä vois tuosta ja tuosta langasta tehdä, ja koko ajan tekis mieli tarttua puikkoihin tai virkkuukoukkuun. :)

Tästä tulee nyt kauhee romaani, mut pakko vielä mainita noista ite värjäämistäsi langoista.. Ne värit! ♥ tekis mieli kokeilla joskus, mutta laiska ku on, ei muka ikinä ehdi..

Mutta siis, kiitos! :D

Jaana kirjoitti...

Kiitos taas aivan mahtavista kommenteista, olen tosi otettu!

Olenkin tässä pohdiskellut jatkaako blogia vai ei, kun kesällä on luvassa varsin positiivinen joskin aikaavievä elämänmuutos ;) mutta teidän kommentit kyllä innoittavat jatkamaan!

Voi olla että verkkainen päivitystahti hidastuu entisestään, mutta mennään omalla vauhdilla. Mukavahan se on saada palautetta omista kättentöistään ja on tässä bloginpitämisessä sekin hyvä puoli, että työt tulee useammin tehtyä ihan valmiiksikin asti.