12. joulukuuta 2011

No mikäs siitä sitten tuli

Paidasta piti tulla lämmike miehelle, mutta tekovaiheessa kävi selville, että kovin pieneltä vaikuttaa. Aloitin tämän jo vuosi sitten joulun alla. Ensin neuloin vartalo-osan kainaloihin saakka, keväällä tein hihat ja sitten työ unohtuikin kaapin perälle. Nyt alkoikin sitten harmittamaan kaikki hukkaan mennyt työ ja keksin muokata loppu-osan neuleesta sopimaan paremmin naishenkilölle. Siis itselleni tietysti! Eli paita on kutakuinkin ohjeen mukaan neulottu, mutta kaula-aukko on tehty leveän pyöreäksi. Tuli ihan hyvä kotipaita. Ja hyvä mieli, kun sai siirrettyä tekeleen lankakaapista vaatekaappiin.


Malli: Twilight, koko M muistaakseni
Lanka: Novitan Luxus Alpaca, sävy 064, menekki 350g
Puikot: 3,5 & 4 mmKuvat on otettu pari viikkoa sitten lumettomana pakkaspäivänä. Nyt maata ja puita peittää jo paksu kerros hiutaleita.

7 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Näyttää ihanan pehmoiselta! Kaunis malli, oikeastaan kuin luotu sinulle!

Käsityöläinen kirjoitti...

Oi kuinka nätti!

Jaana kirjoitti...

Kiitos!
Paita on kyllä pehmoinen, mutta harmiksi tämä lanka on nuhjaantunut jo muutaman käyttökerran jälkeen. Aikaisemminkin on kyllä osoittautunut, että pehmeät langat tuntuvat ihanilta kerillä, mutta eivät kestä käytössä nyppyyntymättä.

Mira kirjoitti...

Kauniilta näyttää! :)
Itselläni olisi edessä ihka ensimmäisen villatakin tekeminen. Tai siis aloittaminen. En vaan jotenkin osaa. Täytyisi löytää hyvä malli ja ekstrahelpot ohjeet jostakin :)

Jaana kirjoitti...

Kiitos Mira!
Joo se tuntuu aina aluksi tosi työläältä aloittaa villatakin kokoista työtä, mutta pitää vaan löytää omanlaisensa malli. Innostus pysyy neulomisen aikana korkealla, kun haluaa äkkiä valmista ja nähdä lopputuloksen.

Usein kun olen saanut valmiiksi jonkun työläämmän neuleen niin ihmettelen, että miten sitä sai tämänkin valmiiksi. Mutta on se kaiken vaivan arvoista!

Mira kirjoitti...

..Tulinpa tänne kertomaan että enpä ole saanut aikaiseksi aloittaa villapaitaa tai -takkia... Mutta kyllä mä sen vielä teen, usko pois!

Nää sun tekeleet ovat kyllä niin ihania (harmoniaa huokuvia!), että tulee kipinä tehdä itsellekkin, ja pian! :)

Kuje kirjoitti...

Tylsää jos nyppääntyy, en tiedä auttaako noihin pehmoisiin joku nyppyharja? Ajattelin tehdä tuolla samalla ohjeella neuleen itselle, novita alpakka on odottanut ikuisuuden kaapissa...