26. marraskuuta 2011

Myrskyneule

Tämä neule syntyi syysloman joutilaina hetkinä. Se onkin ensimmäinen, jonka olen neulonut ylhäältä alas. Ihan kiva tekniikka, kun työn sovittaminen tekovaiheessa ja helman pituuden määrittäminen on niin helppoa. Mutta raglaneista saa kyllä mielestäni siistimmät perinteisellä alhaata-ylös tekniikalla. Tosin tässä langassa lisäykset hukkuvat meleerattuun pintaan. Adriafilin villa-alpakan vyöteessä suositellaan puikkokokoja 4,5 ja 5 mm, mutta kutosen puikoillakin neulottuna jälki on todella passelia. Tänä viimaisena päivänä paita lämmitti oikein hyvin Oulun tuulisilla kaduilla.


Malli: Idlewood (Ravelryssa)
Lanka: Adriafilin Lana Naturale Inka, sävy Moulinet Grey, menekki 320 g
Puikot: 6 mmOhjeista poiketen tein kauluksen 6,5 mm:n puikkojen sijaan 6 millisillä. Lisäksi jätin yhdet raglan-lisäykset tekemättä ja pituudesta nipistin hieman.


Asiasta toiseen, on ollut jännää seurata viime postauksen lapasohjeen elämää Ravelryssa. Sinnehän on tullut jo yksi projektikin Atlantin takaa, huippua!3 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Kaunis neule. Sopii sinulle kuin valettu!

Tess kirjoitti...

Ihana ja todella hyvin istuva neule!

Susu kirjoitti...

Kiva neule! Tykästyin varsinkin tuohon kaulukseen. Kiva nähdä keristä syntyneen valmista:-)
Tuohon ylhäältä alas -neulomiseen pitäis ehdottomasti perehtyä. Mulla kun tahtoo kaikista omista neuleista tulla joukkuetelttoja...