27. heinäkuuta 2014

Mökillä on mukavaa

Syksyllä 2012 aloitettu ja vuoden 2013 kesällä valmiiksi tullut kirjoneuletakki pääsi viimein valokuviin ja blogiin. Neulomisharrastus ei taida olla hätäisen hommaa :)Malli: Icelandic Star, Interweave Knits
Lanka: Rowan Creative Focus Worsted, sävy Nickel, menekki 320 g,
Sirdar Eco Wool dk, sävy Natural, Istex Létt-Lopi, sävy Golden Heather, Rowan Colourspun, sävy Appletreewick, menekki kolmella viimeisellä yhteensä 50 g
Puikot: 4 mm & 5 mm
Napit: Dropsin poltetut puunapit

Interweaven ohjeeseen tuli tehtyä aikalailla muutoksia. Aloitin neuletakin koosta 36 1/2 ja kavensin vyötärön paikkeilla silmukkamäärän vastaamaan kokoa 32 1/4. Eli kaarroke on neulottu pienimmällä koolla. Hihat ja helma ovat pidemmät kuin ohjeessa ja kaula-aukosta tein avaramman. Neuleen nimen mukaiset tähtikirjailut jätin pois kaarrokkeen kirjoneuleesta.Rowanin harmaasta langasta sen verran, että taas puikoille eksyi harmillisen nyppyyntyvää alpakkasekoitetta. Edellisessä kuvassa neule ennen nypytyskoneen käsittelyä, jonka olen tehnyt takille jo ainakin kolmesti. Onneksi sentään Creative Focus Worsted oli löytö alelaarin uumenista.


Puikoilla on tällä hetkellä neuletakki Dropsin Lima-langasta, joka sekin sisältää villaa ja alpakkaa. Saa nähdä kuinka sen kanssa käy. Olettaen siis, että saan mitään koskaan ja ikinä enää valmiiksi tässä elämän härdellissä.

Saa antaa vinkkejä nyyppyyntymättömistä alpakkalangoista :)

3 kommenttia:

Lilja kirjoitti...

Aika monet langat nyppyyntyvät mutta olen todennut Dropsin alpacan ja baby alpaca silk -langat hyviksi ja aika vähän nyppyyntyviksi. Neuloin viime syksynä neuleen alpacasta joka ei ole nyppyyntynyt ollenkaan vaikka olen käyttänyt sitä todella paljon.

iikku kirjoitti...

Onpa kaunis takki. Harmi tuo nyppyyntyminen.

Jaana kirjoitti...

Niin tytöillähän oli koko viime talven käytössä Dropsin vauva-alpakasta tehdyt villahousut ja ne ovat vieläkin tosi siistit. Eli riippuu tosiaan alpakasta :)