13. heinäkuuta 2013

Merimorsian

Kuukausi sitten vietettiin ikimuistoisia juhlia saaristossa. Morsian teki itselleen mekon ja huivin.


Mekon alaosa on Burdan äityisjuhlamekon kaavasta, jonka ostin Eurokankaasta. Ostokaavan yläosa oli mielestäni aika tylsä ja koska netistäkään ei löytynyt siitä kovin mairittelevia toteutuksia, etsin sopivamman mallin kirjaston Burda-lehdistä. Päädyin perus tuubiyläosaan, joka pysyi ylhäällä ilman olkaimia, kiitos mahtavan mahakummun. Hieman järkytyin, kun jouduin ottamaan yläosasta koon 40 entisen 36 sijaan, mutta eiköhän tämä muhkeus ole väliaikaista :)

Mekon ruususifonki oli todella edullista, vuorikangaskin taisi maksaa enemmän. Hinnasta huolimatta sifonki tuntui laadukkaalta eikä rypistynyt edes autossa istuessa.  Yläosassa käytin vuorina jämäkämpää puuvillaa ja alaosassa joustavaa vuorikangasta. Häämekon kokonaishinnaksi tuli arviolta noin kolme-neljäkymppiä!


Malli: yläosa (hieman muokattu) Burda 3/2011, nro 101, alaosa Burdan irtokaava nro 7630 Eurokankaasta
Kankaat: ruususifonkia Eurokankaasta, joustavaa luonnonvalkoista vuorikangasta Oulun Löytöpalasta, Ikean luonnonvalkoista puuvillaa omista kangasvarastoista
Lisäksi: tukiluuta yläosan sivusaumoihin Nappi Kikasta


Tätä mekkoa ommeltiin todella hartaudella, ja harsiminen sekä käsinompelu tulivat tutuiksi. Loppuvaiheessa ompelukone sanoi sopimuksensa irti ja vetoketjukin piti ommella käsin. Lopputulos oli todella todella mieluinen.


Lisäksi minulla oli apuna mallinukke, joka on tehty omien mittojeni mukaan kansalaisopiston kurssilla. Etumusta piti hieman topata...

Lämmikkeeksi neuloin pitsisen huivin virolaisten perinteiden mukaan. Ohjeesta poiketen tein yläreunan ainaoikeinosuuden muutamaa silmukkaa kapemmaksi. Huh, että keskiosan nypyissä oli hommaa! Ja monesti jouduin purkamaan kerroksia unohtuneiden langankiertojen takia. Raskauspäissään ei pitäisi neuloa mitään liian monimutkaista.


Malli: Miraldan kolmiohuivi (linkki ravelryyn), Nancy Bushin kirjasta Pitsihuivit neuloen
Lanka: Malabrigo yarn Lace, sävy Natural, menekki 59 g
Puikot: 4 mm


Kiitokset kuvaajille Hillalle ja Kiiralle!

6 kommenttia:

outi kirjoitti...

Onnea!

MINNA kirjoitti...

Kauniit yhdessä. Onnea!

sndra kirjoitti...

Onnea! Todella kauniit ovat sekä mekko että huivi.

Jaana kirjoitti...

Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Vau, onpa hienot!! ..ja mäkin pääsin tänne nyt kurkkaseen��!
-Kaisa

Jaana kirjoitti...

Moi Kaisa! Ja kiitos vaan!