8. heinäkuuta 2012

Aurinkolasikotelo

Sainpahan tehtyä jotain oikeasti tarpeellista. Ensin ajattelin tehdä aurinkolasikotelosta vähän hienomman version vaahtomuovipehmusteella, vuorikankaalla ja vetoketjukiinnityksellä, mutta eräs viisas vinkkasi minulle, että eikös se vetoketju naarmuta laseja. Tuli siis pelkkä virkattu kuori ja nappikiinnitys.


Kotelo on tehty saumattomasti, eli riittävään määrään ketjusilmukoita virkkasin ensin 1 ks, 1 kjs hypäten aina yhden kjs:n yli ja jatkoin samaa ketjusilmukoiden takareunaan. Jatkoin seuraavalla kerroksella 1 ks, 1 kjs virkaten kiinteät silmukat edellisen kerroksen ketjusilmukkaväleihin. Kerrosten vaihtumiskohdassa jatkoin virkkaamista ilman mitään hyppäyksiä, vaihdoin vain väriä. Lopetin kotelon piilosilmukkakerrokseen, johon tein samalla kahteen kohtaan ketjusilmukoilla nappilenkit.


Noin worsted weight -paksuinen lanka on virkattu pienellä 3 mm:n koukulla, jotta kotelosta tuli jämäkämpi. Persikan ja korallin väriset langat ovat jälkivärejä verihelttaseitikkien lakeista ja oranssi lanka on jälkiväri kokonaisista verihelttaseitikeistä.


Ei kommentteja: