17. kesäkuuta 2012

Ruusuhelma


Tammikuun alussa pohdiskelin, miten opinnäytetyön teko vaikuttaa käsitöihin käytettävään aikaan, mutta käsitöitä valmistui kuitenkin opparista huolimatta tasaiseen tahtiin. Toisin on nyt, kun vapaa-aikaa töiden jälkeen olisi käytettävissä vaikka kuinka. Puikot ja virkkuukoukut ovat tyystin unohtuneet kaappiin.

Pitkittyneestä käsityötauosta huolestuneena päätin etsiä inspiraatiota kirjahyllyyni eksyneistä alan kirjoista. Ensimmäisenä käteeni tarttui kirpputorilta hankkimani ruotsalainen seitsemänkymmentäluvun Stora boken om handarbete (1978), jossa esitellään kankaista, langoista ja räsyistä valmistuvia käsitöitä.


Kirjan aukeama poimutetuista hameista muistutti, että minun on jo pidempään ollut tarkoitus ommella toisinto kirpputorilta ostamastani myös seitkytlukulaisesta kesähameesta, joka kuuden käyttövuoden jälkeen alkaa näyttää hajoamisen merkkejä.


Mitat uuteen hameeseen otin kirppishameesta ja kankaaksi päätyi blogini taustakuvastakin tuttu ruusukangas, jonka olen ostanut vuonna 2010 Turun Eurokankaasta. Kirjasta löytyi myös kaava vyötärökaitaleeseen, jonka sivulla on nappikiinnitys.Hameessa on sopivasti mustalaisromantiikkaa ja pituus on riittävä peittämään alkukesän kalpeat sääret. Kangasta riittäisi vielä vaikka huiviin.


5 kommenttia:

Raiku kirjoitti...

Voi vitsit! Tää muistuttaa niin elävästi yhtä minun muutama vuosi sitten tekemääni hametta - ja sen tarinaa. Vähän vastaavanlainen sinipohjainen ruusukuvioinen kangas, samanlainen malli nilkkaan asti yltävänä versiona ja tehty vanhan second hand -hameen pohjalta. (Minun aiempi hameeni oli tosin kaverin vanha, mutta hän oli muistaakseni ostanut sen kirpparilta.)

Nyt tuli yhtäkkiä semmoinen olo, että pitäisiköhän taas alkaa ompeluhommmiin. Kiitos inspiraatiosta! :)

Emma kirjoitti...

Upea hame, sopivasti retro ja romanttinen! Tuollainen on saatava juhannustansseihin :D

KahviKaneli kirjoitti...

Nätti hame! Ihana malli!

virkattu lintu kirjoitti...

Todella ihana hame, itsekin viihtyisin tuossa :) Kiinnostavan näköinen kirja!

Jaana kirjoitti...

Kiitos! Hauska yhteensattuma Raikun kanssa! Toivottavasti juhannuksena keli suosii, niin on hameelle käyttöä.