28. maaliskuuta 2011

Värejä luonnosta

Jo muutamia vuosia minun on ollut tarkoitus mennä värjäysoppiin tätini luokse, mutta sopivaa hetkeä ei ole vielä vain tullut. Kasvivärjättyjen lankojen värimaailma on niiiin minua.

Kuvassa olevat luonnonvärjätyt langat on ostettu viime kesänä Luovon Puikkarista, Hailuodosta. Näistä on tulossa lapaset, jos lanka vain riittää.Jotenkin vaikuttaa työläältä alkaa itse opettelemaan hommaa, kun siinä on niitä kaikkia puretus- ja lämpötilajuttuja. Sienivärjäystäkin voisi ajatella, sillä otin koulussa ensi syksylle sienentunnistus kurssin. Mukavaa vastapainoa luennoilla istumiseen.

3 kommenttia:

Kytsätär kirjoitti...

ensimmäinen törmäys sivuihisi ja positiivinen kokemus kyllä!!
Värjääminen kiinnostaisi minuakin kovin mutta aika ei taida riittää.
Aikaisempi virkattu myssy(oikeastiko myssy??)14.3 julkaisemasi siis on todella kaunis.

Jaana kirjoitti...

Kiitos, kiva kun törmäsit! En taida olla kovin hyvä markkinoimaan blogia. Tajusinhan vasta vähän aikaa sitten, että on olemassa sellainen juttu kuin blogilista :)

Mainitsemasi lierihattu on tosiaan vanhassa käsityölehtisessä nimetty myssyksi, mutta siinä versiossa lieri rullautui voimakkaasti ylöspäin. Yleensähän myssystä tulee kyllä mieleen löysät piposet.

Niin ja aikaa värjäyshommille täytyisi varmaan varata kokonainen päivä. Ja seuraavakin jos oikein innostuu!

Kytsätär kirjoitti...

juu..niin se menee että ei vaan löydä mitään vaikka kuinka haluaisi jos ei esim blogilistalla ole. Kiva että olet tullut meille ahkerille blogilistojen käyttäjille tietoisuuteen. Tämä maailma ei välttämättä tarjoa kommentteja mutta kyllä me niiiin uteliaita ollaan kyllä.